Tuinonderhoud

tuinonderhoud_header

Er wordt ons vaak gevraagd naar een onderhoudsvrije tuin die aan alle wensen voldoet. Echter iedere tuin vraagt om onderhoud. De mate van het onderhoudswerk kan wel verschillen. In het eerste groeiseizoen is het belangrijk om de borders onkruidvrij te houden. Hierdoor krijgen de planten de kans om te groeien, waardoor het onderhoud u steeds minder tijd zal kosten.

Niet alleen het onkruidvrij houden is belangrijk voor de ontwikkeling van uw border, maar ook zullen er regelmatig snoeiwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden aan hagen, struiken en bomen. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om te zorgen dat de juiste verhouding tussen de planten onderling blijft bestaan en dat uw planten zich mooi kunnen ontwikkelen met grotere bladeren, bloemen en vruchten.

Uiteraard kunt u voor uw snoeiwerkzaamheden terecht bij Hoveniersbedrijf Welten. Wij zorgen niet alleen voor het snoeien zelf maar ook voor de afvoer van uw groenafval. Ook beschikken wij over een versnipperaar die ter plaatse het grove hout kan verkleinen. Eventueel kunt u ervoor kiezen om het verkleinde afval terug te brengen in uw tuin waar het verder gecomposteerd wordt. Zo dient uw afval voor nieuwe voeding voor planten en zorgt het voor een verbetering van de bodemstructuur.

Indien gewenst kunnen wij, in overleg met u, een onderhoudsplan opstellen waardoor uw tuin er alle seizoenen verzorgd uitziet en u alle tijd heeft om ervan te genieten.